Договорът за управление на МБАЛ Св. Мина, сключен с проф. д-р

...
Договорът за управление на МБАЛ Св. Мина, сключен с проф. д-р
Коментари Харесай

Шеф на голяма болница в Пловдив ще бъде уволнен след часове

Договорът за ръководство на МБАЛ " Св. Мина ", подписан с проф. доктор Петър Петров, д.м.н., ще бъде преустановен предварително. Предложението на кмета на Пловдив ще се преглежда на сесията на пловдивския общински съвет на следващия ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В две следващи съвещания на непрекъснатата комисия по опазване на здравето и обществени действия при Общински съвет - Пловдив са обсъждани проблемите в общинското здравно заведение. Повече от година обстановката във взаимоотношенията сред шефа и личния състав на лечебницата не се усъвършенства, макар провежданите срещи, анкетни комисии, диалози със обществен посредник от София и други помирителни процедури.

Социалното напрежение сред медицинските и немедицинските фрагменти и шефа не се потушава, а огромна част от личния състав показва подготвеност да напусне лечебното заведение, което се отразява извънредно отрицателно дейнността му. 

В резултат комисията по опазване на здравето показва мнение да се приключи контракта за възлагане на ръководство с проф. Петър Петров, д.м.н., и да се назначи за временно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение Мария Горева, до провеждането на конкурс за титуляр на поста.

Мария Горева е специалист финансови и стопански анализи и стопански действия и шеф на Информационен отдел в същото здравно заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР